Geniet van dit heerlijke hoofdgerecht van fettuccini met artisjokken. Het gerecht is snel te bereiden binnen 30 minuten.
hoofdgerecht bereiding 30 minuten
voor 4 personen
Ingrediënten:
8 jonge artisjokken
400 g groene fettucini
2 gesneden rode uien,
1 fijngesneden
rode paprika
50 g zongedroogde tomaten, uitgelekt
3 el olijfolie
150 ml droge witte wijn
1 el kappertjes
1 el tijm
geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
1. Verwijder de harde bladeren van de artisjokken, snijd de punten eraf en snijd ze in de lengte in kwarten. Kook de artisjokken 12-15 minuten in zout water en giet ze af.
2. Kook de fettucini in water met een snufje zout tot ze al dente zijn.
3. Fruit de uien, de rode paprika en de tomaten 1-2 minuten in olie. Voeg daarna de wijn, kappertjes en tijm toe en laat dit nog 2-3 minuten doorkoken. Roer de artisjokken erdoorheen, giet de pasta af en voeg ook die toe. Bewaar wat kookvocht voor het geval het geheel te droog is. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi voor het serveren met Parmezaanse kaas.
Klik hier om terug te gaan naar de vegetarische gerechten!