Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ min
Ingrediënten
- 200 gram gare rode bietjes
- 2 rijpe tomaten
- 1 bosuitje
- 2 perssinaasappels
- azijn
- 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
Bereiding
- Stroop het vel van de bietjes. Snijd de bietjes in stukken.
- Was de tomaten en snijd ze in stukken.
- Was het bosuitje. Snijd het witte deel van het bosuitje klein en snijd het groene deel in ringen. Houd de groene uienringen achter voor garnering.
- Pers de sinaasappels uit.
- Pureer de bietjes met de tomaten, het witte deel van het bosuitje en het sinaasappelsap met een staafmixer of in de keukenmachine heel fijn. Laat het mengsel minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast goed koud worden.
- Verdun de soep eventueel met nog wat water en maak hem op smaak met een beetje azijn.
- Schep de soep in 2 kommen en garneer met een theelepel geraspte mierikswortel en de achtergehouden ringen bosui.
Ingrediënten over?
Rode bietjes:
Bewaar gekookte bietjes afgedekt in de koelkast nog maximaal 2 dagen. Vries de bietjes eventueel in. Snijd ze in blokjes of plakjes, verpak in een diepvrieszakje of doosje en bewaar nog maximaal 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
90kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
6 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum