Frisse bietensoep

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ min

Ingrediënten

  • 200 gram gare rode bietjes
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 bosuitje
  • 2 perssinaasappels
  • azijn
  • 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)

Bereiding

  1. Stroop het vel van de bietjes. Snijd de bietjes in stukken.
  2. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  3. Was het bosuitje. Snijd het witte deel van het bosuitje klein en snijd het groene deel in ringen. Houd de groene uienringen achter voor garnering.
  4. Pers de sinaasappels uit.
  5. Pureer de bietjes met de tomaten, het witte deel van het bosuitje en het sinaasappelsap met een staafmixer of in de keukenmachine heel fijn. Laat het mengsel minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast goed koud worden.
  6. Verdun de soep eventueel met nog wat water en maak hem op smaak met een beetje azijn.
  7. Schep de soep in 2 kommen en garneer met een theelepel geraspte mierikswortel en de achtergehouden ringen bosui.

Ingrediënten over?

Rode bietjes:
Bewaar gekookte bietjes afgedekt in de koelkast nog maximaal 2 dagen. Vries de bietjes eventueel in. Snijd ze in blokjes of plakjes, verpak in een diepvrieszakje of doosje en bewaar nog maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
90kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum