Getty Images
Simpelweg genieten.
Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 mango
- 100 gram blauwe druiven
- 100 gram witte druiven
- 2 kiwi's
- 1 verse vijg
- 1 peer
Bereiding
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer de mango tot een saus.
- Was de druiven. Halveer ze eventueel en verwijder de pitjes.
- Schil de kiwi’s en snijd ze in halve plakken.
- Was de vijg en snijd hem in 8 partjes.
- Was de peer, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten peer in plakjes.
- Meng het fruit, schep het in coupes en schenk de mangosaus er over.
Ingrediënten over?
Druiven: kunnen onafgedekt op een koele plaats 2 tot 4 dagen bewaard blijven. In de koelkast blijven druiven ongeveer 7 dagen goed.
Duurzaam
Mango heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie 150 kcal
Eiwit 1 gram
Koolhydraten 30 gram
Waarvan suikers 30 gram
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Vezels 4 gram
Zout <0,1 gram
Bron
- Voedingscentrum