Garnalen met komkommersalade

Probeer dit heerlijke recept uit van garnalen met een komkommersalade. Het gerecht is snel te bereiden binnen 25 minuten. Probeer het recept nu!

voorgerecht
bereiding 25 minuten
voor 4 personen

Ingrediënten:

1 komkommer
2 schaaltjes waterkers
1 Spaans pepertje
Voor de brochettes:
8 gepelde rauwe grote garnalen
2 stengels citroengras

Voor de vinaigrette:

50 g gemarineerde gember
1 el honing
sap van 1 limoen
4 el druivenpitolie
200 ml vloeibare room

Bereidingswijze:

1. Was de garnalen en dep ze droog. Was het citroengras en dep droog. Snijd de stengels in de lengte in vieren. Prik een garnaal op elke stengel. Bestrooi lichtjes met zout en leg de brochettes in een met olie ingesmeerde bamboe stoommand. Zet de mand boven een wok met water en laat de garnalen in 5 minuten gaar worden.
2. Schil de komkommer en snijd hem in de lengte in fijne plakken. Was de waterkers en verwijder de steeltjes. Meng met de komkommer.
3. Bereid de vinaigrette: meng de gember met wat van het marinadevocht, en de rest van de ingrediënten. Mix snel. Voeg peper en zout naar smaak toe.
4. Snijd het pepertje door in de lengte. Verwijder de zaden. Was het en snijd in fijne reepjes.
5. Verdeel de salade van komkommer en waterkers over de borden. Schik twee garnalenbrochettes op elk bord. Besprenkel met vinaigrette en bestrooi met reepjes Spaans pepertje

Klik hier om terug te gaan naar de visgerechten!