De pittige saus van sesam, gember en peper geeft een intense smaak aan de gebakken tofu.
Getty Images
heeft u geen zin in vlees? Probeer dan deze vegetarische tofu.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel sesamzaad
- ½ rode peper
- 1 bosui
- stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 1 eetlepel pindakaas, 100% pinda's
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout of of ketjap manis
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel (rijst)azijn
- chilipoeder of cayennepeper
- ½ struik bleekselderij
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 200 gram volkoren noedels
- 150 gram tofu
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
- Wrijf in een vijzel het sesamzaad voor een deel klein of maal het heel kort in de keukenmachine.
- Verwijder van de peper een deel van de pitjes. Snijd het stuk peper in schuine ringen.
- Maak de bosui schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Verdun de pindakaas met 2 eetlepels water, de sojasaus, de sesamolie en de azijn.
- Maak de saus pittig met het sesamzaad, de rode peper, de bosui, de geraspte gember en chilipoeder.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Smoor de bleekselderij in de margarine in ca. 8 minuten zacht.
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de tofu in dunne plakken en dep ze met keukenpapier droog.
- Bak de tofu in de hete olie aan beide zijden in ca. 6 minuten goudbruin.
- Druppel het sausje over de tofu en serveer de noedels en bleekselderij erbij.
Voedingswaarden
Energie
695kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
80 gram
Suiker
10 gram
Vezels
10 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
800 milligram
Bron
- Voedingscentrum