Een makkelijk maar ook vooral heerlijk recept. De rozijnen geven het nét dat beetje extra.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 30+ minuten
Ingrediënten
- 1 volkoren boterham
- 5 olijven
- 150 gram mager rundergehakt
- peper
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 2 stengels bleekselderij
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 eetlepel slasaus, 25% olie
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- citroensap
- 300 gram gesneden witte kool
- 6 aardappelen
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Week het brood met een paar lepels water.
- Snijd de olijven klein.
- Maak het rundergehakt aan met het brood, de olijven, peper en de Provençaalse kruiden.
- Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze in smalle reepjes.
- Druk de helft van het gehakt in een kleine ovenschaal. Schik op het gehakt de reepjes bleekselderij.
- Verdeel de rest van het gehakt erover en druk dit stevig aan.
- Laat het gehakt in het midden van de hete oven in ± 30 minuten gaar worden.
- Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen.
- Maak een dressing van de slasaus, de yoghurt en wat citroensap en meng de dressing door de witte kool.
- Schep de rozijnen er door. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar. Geef de aardappelen en de koolsalade bij de gehaktschotel.
Ingrediënten over?
Witte kool: verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een pindadressing.
Duurzaam
Witte kool is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
Voedingswaardentabel
Energie 545 kcal
Eiwit 30 gram
Koolhydraten 55 gram
Waarvan suikers 15 gram
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd 5 gram
Vezels 10 gram
Zout 1,2 gram
- Voedingscentrum