Heerlijke geitenkaas gedresseerd met peertjes.
nagerecht
bereiding 30 minuten +2 uur
voor 4 personen
Ingrediënten
100 g suiker
2 peren (1 in heel dunne plakjes, 1 geschild, gehalveerd, en zonder klokhuis in plakjes gesneden)
1 el truffelolie
2 el druivenpittenolie
2 el witte wijnazijn
2 el citroensap
1 tl honing
1 rolletje romige geitenkaas van 300 g,
in plakjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op een zo laag mogelijke temperatuur.
2. Doe de suiker en ca. 100 ml water in een pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen tot het een dikke siroop is geworden. Haal dan de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
3. Leg de flinterdun gesneden plakjes peer een minuut of 5 in de siroop en leg ze vervolgens op een bakplaat met ovenpapier. Droog de plakjes in anderhalf tot 2 uur in de oven totdat het perenchips zijn geworden.
4. Meng de druivenolie met de truffelolie, het citroensap, de azijn en de honing. Breng op smaak met peper en zout.
5. Leg de plakjes peer kruislings op de borden. Leg daarop de geitenkaas en besprenkel met wat vinaigrette. Garneer met een paar perenchips.
Ga terug naar Toetjesspecial