Getty Images
Karamelliseren geeft de prei een verrassend zoete smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 150 gram kleine sjalotten
- 400 gram dunne preien
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- ½ eetlepel poedersuiker
- 200 gram varkensfiletreepjes
- peper
- tijm
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de sjalotten schoon en halveer eventueel de grotere exemplaren.
- Maak de prei schoon. Halveer de prei in de lengte en snijd de helften in stukken van ca. 8 cm.
- Verwarm de helft van de margarine en fruit hierin de sjalotten in ca. 10 minuten gaar en glazig. Neem ze uit de pan.
- Bak in de rest van de margarine de vleesreepjes in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Doe de prei in de pan van de sjalotten en smoor de prei in ca. 5 minuten gaar.
- Schep de sjalotten bij de prei en voeg peper en de poedersuiker toe. Verwarm alles al roerend tot de suiker gaat kleuren.
- Maak de vleesreepjes op smaak met peper en tijm en geef ze bij de groente en aardappelen.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Sjalot
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.
Voedingswaarden
Energie
485kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
8 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum