Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 500 gram broccoli
- 1 1/2 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- azijn
- peper
- 1 kg mosselen
- 1 ui
- mespunt tijm
- 1 klein volkoren stokbrood
Bereiding
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.
- Pers het halve teentje knoflook boven 1 eetlepel olie uit.
- Maak een dressing van de olie met azijn en wat peper.
- Laat de broccoli uitlekken. Schep de dressing door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
- Was de mosselen goed en verwijder kapotte en extra zware exemplaren.
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Voeg 100 ml water toe met wat tijm en laat dit enkele minuten koken.
- Voeg dan de mosselen toe en kook ze in ca. 10 minuten met een deksel op de pan gaar.
- Schud de mosselen een paar keer tot alle schelpen open staan. Verwijder de mosselen die dicht blijven.
- Serveer de mosselen met de broccolisalade en stokbrood.
Ingrediënten over?
Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.
Voedingswaarden
Energie
545kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2200 milligram
Bron
- Voedingscentrum