Getty Images
Heerlijke tandooritofu met verse roerbakgroentes
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 min+
Ingrediënten
- ¼ theelepel gemalen koriander
- ¼ theelepel gemalen komijn
- ¼ theelepel chilivlokken
- ¼ theelepel gemberpoeder
- ¼ theelepel paprikapoeder
- ¼ theelepel gemalen kruidnagel
- ¼ theelepel kaneel
- 2 eetlepels olie
- 200 gram tofu
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 courgette of stronkje broccoli
- 1 paprika
- 100 gram taugé
- 4 takjes koriander
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
- Meng de specerijen met 1 eetlepel olie.
- Dep de tofu goed droog en snijd het in blokjes. Schep het specerijenmengsel erdoor en laat dit in de koelkast 1 uur afgedekt marineren.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de ui, de courgette en de paprika schoon.
- Snijd de ui in snippers en de courgette en de paprika in blokjes.
- Was de taugé.
- Verwarm de rest van de olie en roerbak hierin de blokjes tofu.
- Voeg de ui, de courgette en de paprika toe en roerbak het geheel in enkele minuten gaar.
- Was de koriander en knip het klein.
- Voeg de laatste minuut de taugé toe aan het tofumengsel.
- Maak het gerecht op smaak met de yoghurt, peper en de koriander.
- Geef de rijst erbij.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen onderin de koelkast. Verpak plakken tofu met smaakmakers in aluminiumfolie. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
6 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
100 milligram
Bron
- Voedingscentrum