Geroerbakte tofu met paksoi en rijst

Getty Images

De groente blijven heerlijk knapperig omdat je ze kort roerbakt. Zo behoud je de smaak en vitamines beter.

Aantal personen: 2                       Bereidingstijd: 15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram tofu
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
  • ½ Spaanse peper
  • 1 rode paprika
  • 1 struik paksoi
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  2. Snijd de tofu in blokjes en schep de ketjap erdoor.
  3. Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snijd het pepertje klein.
  4. Maak de paprika, de paksoi en de knoflook schoon. Snijd de paprika in blokjes, de paksoi in repen en het teentje knoflook in stukjes.
  5. Snijd de bosui in smalle ringen.
  6. Verwarm de olie en fruit hierin het pepertje 1 minuut.
  7. Voeg de tofublokjes, de paprika en de knoflook toe en roerbak dit enkele minuten.
  8. Schep de paksoi erdoor en smoor alles in enkele minuten gaar.
  9. Strooi de ringetjes bosui erover en geef de rijst erbij.

Allergie informatie

Lees voor het gebruik van sojasaus of ketjap het etiket.

Ingrediënten over?

Spaanse peper: bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker door een koolsalade of in een paprikasoep.

Duurzaam

Paksoi is deze maand (maart) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                         495 kcal
Eiwit                                              20 gram
Koolhydraten                             60 gram
Waarvan suikers                         5 gram
Vet                                                 15 gram
Waarvan verzadigd vet             3 gram
Vezels                                             7 gram
Zout                                             0,9 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum