De groente blijven heerlijk knapperig omdat je ze kort roerbakt. Zo behoud je de smaak en vitamines beter.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 150 gram tofu
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
- ½ Spaanse peper
- 1 rode paprika
- 1 struik paksoi
- 1 teentje knoflook
- 1 bosui
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
- Snijd de tofu in blokjes en schep de ketjap erdoor.
- Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snijd het pepertje klein.
- Maak de paprika, de paksoi en de knoflook schoon. Snijd de paprika in blokjes, de paksoi in repen en het teentje knoflook in stukjes.
- Snijd de bosui in smalle ringen.
- Verwarm de olie en fruit hierin het pepertje 1 minuut.
- Voeg de tofublokjes, de paprika en de knoflook toe en roerbak dit enkele minuten.
- Schep de paksoi erdoor en smoor alles in enkele minuten gaar.
- Strooi de ringetjes bosui erover en geef de rijst erbij.
Allergie informatie
Lees voor het gebruik van sojasaus of ketjap het etiket.
Ingrediënten over?
Spaanse peper: bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker door een koolsalade of in een paprikasoep.
Duurzaam
Paksoi is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie 495 kcal
Eiwit 20 gram
Koolhydraten 60 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Vezels 7 gram
Zout 0,9 gram
- Voedingscentrum