Courgette, knolselderij en spruitjes zijn de beste vrienden.
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappelen
- stuk knolselderij (250 gram)
- 200 gram spruitjes
- 1 (rode) ui
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- mespunt tijm, peper
- 4 eieren
Bereiding
1. Warm de oven voor op 200 °C.
2. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
3. Maak de groenten schoon. Snijd het stuk knolselderij in blokjes. Halveer eventueel grote spruiten.
4. Kook de aardappelen 10 minuten. Kook de knolselderij en de spruitjes 5 minuten met de aardappelen mee.
5. Snijd de ui in partjes.
6. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in stukken.
7. Pel de knoflook.
8. Giet de aardappelen met de groenten af.
9. Meng de aardappelen en de groenten met de olie, peper en tijm en doe dit in een ovenvaste schaal. Leg de teentjes knoflook er tussen.
10. Laat het gerecht in 15 - 20 minuten gaar worden en goudgeel kleuren.
11. Kook de eieren hard. Pel ze en halveer ze. Serveer de halve eieren erbij.
Ingrediënten over?
Stuk knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
- Voedingscentrum