Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ min
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes selderij
- 200 gram kipdijfilet
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
- 1/2 theelepel komijn
- 1/2 theelepel koriander
- peper
- 1 eetlepel lichte sojasaus met minder zout
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 gram wortel
- 150 gram doperwten, diepvries
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Was de selderij en knip het klein.
- Snijd de kip in flinke repen.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
- Voeg de kip toe en bak mee bruin.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg de specerijen, de selderij en peper naar smaak toe. Giet ½ glas water (100 ml) water met de sojasaus bij de kip en stoof de kip 20 minuten.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de worteltjes schoon en snijd ze in stukjes.
- Kook de worteltjes in een beetje water in een paar minuten gaar.
- Kook de doperwtjes in 2 minuten mee gaar.
- Schep de wortel met doperwtjes en de rijst door het kipmengsel.
Extra informatie
Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van sojasaus.
Voedingswaarden
Energie
655kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1400 milligram
Bron
- Voedingscentrum