Een heerlijk hoofdgerecht met als hoofdingrediënt gestoofde parelhoen. Heerlijk gerecht voor de winterdagen. Zeer gemakkelijk te bereiden.
hoofdgerecht
bereiding 50 minuten
voor 4 personen
2 el olie
sap van 2 sinaasappels
2 el suiker
2 dl gevogeltebouillon
2 uien
tijm
Voor de chutney:
200 g champignons, in stukken gesneden
2 sinaasappels
1 limoen
2 grapefruits
1 kruidnagel
2 stokjes kaneel
4 el honing
1 tl pimentpoeder
3 dl water
2. Pel de uien en snijd in stukken.
3. Giet het vet uit de vleespan en doe er de uien in met het sinaasappelsap, de suiker, de bouillon, peper, zout en tijm. Laat alles 35 minuten garen op zacht vuur. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Hou warm.
4. Voor de chutney: pel alle vruchten en snijd in plakjes. Doe met de rest van de ingrediënten in een pan met dikke bodem. Laat op zacht vuur garen.
5. Dien het vlees op met de warme chutney.
Tip: vervang het sinaasappelsap door grapefruitsap.
bereiding 50 minuten
voor 4 personen
Ingrediënten:
2 parelhoenders2 el olie
sap van 2 sinaasappels
2 el suiker
2 dl gevogeltebouillon
2 uien
tijm
Voor de chutney:
200 g champignons, in stukken gesneden
2 sinaasappels
1 limoen
2 grapefruits
1 kruidnagel
2 stokjes kaneel
4 el honing
1 tl pimentpoeder
3 dl water
Bereidingswijze:
1. Snijd de parelhoenders in stukken en bak ze goudgeel aan in de olie.2. Pel de uien en snijd in stukken.
3. Giet het vet uit de vleespan en doe er de uien in met het sinaasappelsap, de suiker, de bouillon, peper, zout en tijm. Laat alles 35 minuten garen op zacht vuur. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Hou warm.
4. Voor de chutney: pel alle vruchten en snijd in plakjes. Doe met de rest van de ingrediënten in een pan met dikke bodem. Laat op zacht vuur garen.
5. Dien het vlees op met de warme chutney.
Tip: vervang het sinaasappelsap door grapefruitsap.