Getty Images
Een heerlijke maaltijd die je goed vult.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Fruit de helft van de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie.
- Voeg de tomatenblokjes met de helft van de olijventapenade en wat Italiaanse keukenkruiden toe. Laat de saus 10 minuten zacht pruttelen.
- Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en halveer de aubergines in de lengte. Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
- Snijd de tofu klein.
- Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de rest van de ui en de knoflook.
- Bak de tofu en het vruchtvlees van de aubergines mee.
- Warm de doperwtjes en de rest van de olijventapenade mee en maak het mengsel op smaak met peper en wat Italiaanse keukenkruiden.
- Vul de auberginehelften met het mengsel en zet ze in de tomatensaus.
- Laat de aubergines met een deksel op de pan in ± 30 minuten gaar worden.
- Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Geef de macaroni erbij.
Ingrediënten over?
Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
585kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum