Gevulde kalfslapjes

Geniet van dit hoofdgerecht van kalfslapjes en champignons. Het gerecht is gemakkelijk te bereiden binnen 35 minuten.

hoofdgerecht
bereiding 35 minuten
voor 4 personen

Ingrediënten:

4 kalfslapjes
250 g champignons
1/2 glas cognac
2 el gehakte peterselie
nootmuskaat
saliepoeder
2 uien
4 el olie

Bereidingswijze:

1. Snipper de uien fijn en bak ze in 2 eetlepels olie. Voeg er de in vieren gesneden champignons aan toe. Braad snel aan op heet vuur. Kruid van het vuur af met salie, nootmuskaat, peper, zout en peterselie.
2. Verdeel het mengsel over de kalfs-lapjes en voeg 1 eetlepel cognac toe. Bind het vlees zorgvuldig dicht rond de vulling. Leg in een ovenschotel en druppel er de rest van de olie over. Laat 15 minuten garen in een op 180°C voorverwarmde oven.
3. Giet de rest van de cognac net voor het opdienen in de ovenschotel en roer de bakresten los. Giet over de pakketjes.

Tip: serveer op een bedje van gemengde paddenstoelen.

Terug naar de recepten met vlees