Geniet van dit hoofgerecht met als hoofdingrediënt kipfilet. De kipfilet is gevuld met een mengsel van kastanjes en paddenstoelen.
hoofdgerecht
bereiding 35 minuten
voor 4 personen
150 g gekookte en gepelde kastanjes
50 g eekhoorntjesbrood
1 ei
4 el olie
1 sjalot
2 dl kippenbouillon
2. Plet de helft van de kastanjes grof met een vork en meng ze met het ei en enkele versnipperde paddenstoelen.
3. Snijd het vlees in en breng op smaak met peper en zout. Vul met het kastanjemengsel en bind zorgvuldig dicht. Bak in de rest van de olie goudgeel in een ovenvaste pan en laat 8 minuten garen in de oven op 180°C.
4. Voeg de rest van de paddenstoelen en de kastanjes en de bouillon toe en laat nog 4 minuten samen kleuren. Roer een paar keer om tijdens het opwarmen.
Tip: garneer met platte peterselie en dien op met aardappelpuree met olijfolie.
bereiding 35 minuten
voor 4 personen
Ingrediënten:
4 stukken kipfilet150 g gekookte en gepelde kastanjes
50 g eekhoorntjesbrood
1 ei
4 el olie
1 sjalot
2 dl kippenbouillon
Bereidingswijze:
1. Pel de sjalot, snipper fijn en stoof in de helft van de olie. Doe er de gewassen en gesneden paddenstoelen bij en laat garen tot het meeste vocht is verdampt.2. Plet de helft van de kastanjes grof met een vork en meng ze met het ei en enkele versnipperde paddenstoelen.
3. Snijd het vlees in en breng op smaak met peper en zout. Vul met het kastanjemengsel en bind zorgvuldig dicht. Bak in de rest van de olie goudgeel in een ovenvaste pan en laat 8 minuten garen in de oven op 180°C.
4. Voeg de rest van de paddenstoelen en de kastanjes en de bouillon toe en laat nog 4 minuten samen kleuren. Roer een paar keer om tijdens het opwarmen.
Tip: garneer met platte peterselie en dien op met aardappelpuree met olijfolie.