Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 rode paprika's
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 1 dunne prei
- 1 kleine pot op blik bonen
- 2 plakjes achterham
- peper
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
- Smoor de ui en de paprika zacht in de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg 500 ml water toe en kook de soep 10 minuten.
- Pureer de massa in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
- Spoel de bruine bonen af in een zeef.
- Snijd de ham in reepjes.
- Roer de prei, de bruine bonen en de ham door de soep en kook de soep nog 5 minuten.
- Maak de soep op smaak met wat peper en geef er brood bij.
Ingrediënten over?
Gekookte ham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
490kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
20 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1700 milligram
Bron
- Voedingscentrum