Getty Images
Rijk gevuld
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 4 kleine pompoentjes
- 100 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- ½ groene kool
- 50 gram ongezouten pistachenootjes
- 75 gram walnoten
- 2 eetlepels blauwe rozijnen
- ½ eetlepel rozemarijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 blikje zwarte boontjes
- ½ theelepel kaneel
- 50 gram hüttenkäse
- 2 theelepels mosterd
- 2 eetlepels azijn
- 2 bosuitjes
- Bakpapier
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de pompoentjes en snijd er een kapje af. Hol de pompoentjes met een scherp mesje en een lepel uit. Houd een rand van minimaal 1 cm over. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Zet de pompoentjes op de kop op de bakplaat en bak ze 15 minuten in de hete oven. Plaats de kapjes er bij en bak de pompoentjes nog 5 minuten.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Maak de kool schoon, verwijder dikke nerven en snijd de kool in smalle repen.
- Hak de noten grof.
- Was de rozijnen. Hak de rozemarijn grof.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg de blokjes pompoen en de rozijnen toe en smoor de pompoen gaar.
- Spoel de zwarte boontje in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.
- Meng 2 lepels kool, de zwarte boontjes, het uimengsel, de kaneel en de rozemarijn door de rijst. Laat iets afkoelen en meng er de hüttenkäse en wat peper door.
- Vul de pompoentjes met het mengsel en plaats de kapjes er op. Laat de pompoentjes in de hete oven in nog eens 15-20 minuten heet worden en lichtbruin kleuren.
- Laat de overgebleven rijst afkoelen.
- Klop een dressing van de rest van de olie, de mosterd en azijn.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen. Meng de overgebleven rijst met de groene kool, de bosuitjes en de dressing.
- Plaats de pompoentjes op borden en geef de salade er bij.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
15 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum