Gevulde spinazieomelet

Getty Images

Variëren zonder vlees met deze heerlijke spinazieomelet: een vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met volkorenbrood.

Ingrediënten

  • 150 gram diepvries spinazie in deelblokjes
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 1 dunne prei
  • 50 gram taugé
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel ketjap

Bereiding

  1. Laat de spinazie in een vergiet ontdooien. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  2. Klop de eieren met de melk en wat peper los en meng er de spinazie door.
  3. Maak de prei en de taugé schoon.
  4. Snijd de prei in smalle ringen.
  5. Bak in een deel van de margarine 6 omeletten van het eimengsel. Reken voor volwassenen 2 en voor de kinderen 1 omelet.
  6. Bak in de rest van de hete margarine de prei in een paar minuten gaar.
  7. Bak de taugé kort mee.
  8. Maak de rest van de groente pittig met de sambal en een beetje ketjap.
  9. Verdeel de groente over de omeletten en vouw ze dubbel.

Voedingswaarden per persoon

 ReceptMenu
Energie275 kcal520 kcal
Eiwit15 gram30 gram
Koolhydraten9 gram50 gram
Vet20 gram20 gram
Verzadigd vet4 gram4 gram
Vezels3 gram10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum