Getty Images
Variëren zonder vlees met deze heerlijke spinazieomelet: een vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met volkorenbrood.
Ingrediënten
- 150 gram diepvries spinazie in deelblokjes
- 4 eieren
- 2 eetlepels halfvolle melk
- 1 dunne prei
- 50 gram taugé
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel ketjap
Bereiding
- Laat de spinazie in een vergiet ontdooien. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Klop de eieren met de melk en wat peper los en meng er de spinazie door.
- Maak de prei en de taugé schoon.
- Snijd de prei in smalle ringen.
- Bak in een deel van de margarine 6 omeletten van het eimengsel. Reken voor volwassenen 2 en voor de kinderen 1 omelet.
- Bak in de rest van de hete margarine de prei in een paar minuten gaar.
- Bak de taugé kort mee.
- Maak de rest van de groente pittig met de sambal en een beetje ketjap.
- Verdeel de groente over de omeletten en vouw ze dubbel.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 275 kcal | 520 kcal |
Eiwit | 15 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 9 gram | 50 gram |
Vet | 20 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 4 gram | 4 gram |
Vezels | 3 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum