Getty Images
Een echte lekkernij!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
15 minuten + 35 minuten oventijd
Ingrediënten
- 4 zoete muntpaprika's (bijvoorbeeld Ramiro)
- 250 gram cherrytomaten
- 150 gram fetakaas, in blokjes
- 8 theelepels pesto
- 800 gram pastinaak
- sap van een citroen
- 4 theelepels olijfolie
- zout
- vers gemalen zwarte peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de paprika's in de lengte in twee helften. Verwijder de zaadjes, maar laat de stelen zitten.
- Meng de cherrytomaatjes, fetakaas en pesto met wat zout en peper naar smaak door elkaar.
- Verdeel het mengel over de acht paprikahelften en zet ze in een ondiepe ovenschaal.
- Snijd de pastinaak in halve of in kwart stukjes, afhankelijk van de grootte.
- Doe ze in een schaal met de olijfolie, citroensap en wat zout en peper.
- Meng de ingrediënten met de hand zodat de pastinaak overal bedekt is met de olie.
- Doe de pastinaak in een aparte, ondiepe ovenschaal en zet deze schaal boven (op de heetste plek) in de oven.
- Zet de paprika’s ook in de oven, maar iets lager.
- Bak de gerechten ongeveer 35 minuten, totdat de pastinaak zacht en lichtbruin is.
- Draai ze halverwege een keer om. Als de paprika’s gaar zijn en de pesto is er goed ingetrokken, is het klaar om op te dienen.
Bron
- GezondheidsNet.nl