Getty Images
Zin in een heerlijke zelfgemaakte hamburger? De gebakken tomaatjes maken het gerecht af.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 30+ minuten
Ingrediënten
- 1 volkoren boterham
- 1 kleine ui
- 150 gram mager rundergehakt
- ½ theelepel oregano
- peper
- 250 gram kerstomaatjes
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- olie
- ½ komkommer
- 4 volkorenbolletjes
- halvarine
Bereiding
- Week het brood in een lepel water.
- Pel de ui en rasp hem grof.
- Maak het gehakt aan met de ui, het geweekte brood, de oregano en wat peper.
- Vorm er 4 platte schijven van.
- Laat de hamburgers afgedekt een half uur in de koelkast opstijven.
- Maak de kerstomaatjes schoon. Roer de balsamicoazijn erdoor.
- Bak de tomaatjes in een ingevette koekenpan kort en laat ze afkoelen.
- Was het stuk komkommer en snijd het in plakken.
- Bak de hamburgers in een hete grillpan in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Snijd de broodjes open en besmeer ze dun met halvarine. Beleg ze met plakken komkommer en een hamburger.
- Serveer de tomaatjes en de rest van de komkommer erbij.
Ingrediënten over?
Bewaar het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen in de koelkast.
Duurzaam
Kerstomaat heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
Voedingswaarden per persoon
|
|
Energie |
545 kcal |
Vet |
20 gram |
Waarvan verzadigd |
6 gram |
Koolhydraten |
55 gram |
Waarvan suikers |
10 gram |
Vezels |
10 gram |
Eiwit |
30 gram |
Zout |
1,5 gram |
Bron
- Voedingscentrum