Getty Images
Dit recept is voor circa 12 muffins.
Bereidingsduur
75 minuten
Ingrediënten
- 300 gram pompoen
- 1,5 kop havermout
- 50 gram hazelnoten
- 10 dadels
- 2 eieren
- 1 glas sinaasappelsap (vers)
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 2 theelepels chiazaad
- 1 eetlepel honing
- 1 vanillestokje
- 1 theelepel baking soda
- snufje zout
Bereiding
- Snijd de pompoen in halve manen en verwijder de pitten en de draadjes. De schil kan gewoon opgegeten worden, schillen is dus onnodig.
- Snijd de pompoen in blokjes en kook deze 20 minuten.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Doe bijna alle havermout, hazelnoten, sinaasappelsap en baking soda in de keukenmachine en maal alles.
- Voeg dan de gare pompoen, de dadels, eieren, honing, en de speculaaskruiden toe.
- Schraap het merg uit het vanillestokje en doe dit ook in de keukenmachine.
- Voeg als laatste een snufje zout toe en mix het geheel tot een homogeen mengsel.
- Schep het mengsel in de muffinvormen, besprenkel met wat havermoutvlokken en chiazaad en bak ze in 50 minuten gaar in het midden van de oven.