Zin in iets anders dan anders? 'Rode' Kaasfondue! De kaas kan soms een beetje zwaar vallen en de zoete, frisse smaak van de tomaten verhelpt dat. En het is nog super lekker ook.
Ingrediënten
- 300 gr gruyere
- 300 gr emmentaler
- 1 teentje knoflook
- 400 ml droge witte wijn
- Sap van ½ citroen
- 3 el maïzena
- Verse peper
- Tomatenpassata (dikke gepureerde tomatensaus)
- verse peterselie
- verse tijm
Bereiding
Hak de kruiden fijn. Rasp de kaas. Snijd daarna het knoflookteentje door de helft en smeer de binnenkant van de pan in.
Haal het worteltje eruit en pers de knoflook verder in de caquelon (fonduepan). Zet de pan op het vuur of verhitte kookplaat en doe er de gehakte kruiden in, fruit een minuutje en voeg dan de wijn en het citroensap toe. Verwarm de wijn totdat deze het kookpunt bereikt. Daarna voeg je de geraspte kaas toe. Roer goed alles doorelkaar totdat de kaas gesmolten is.
Doe de maïzena in een klein kommetje en voeg een eetlepel water toe. Klop de maïzena los. Meng nu de maïzena door de kaasfondue. Voeg nu de tomatenpassata toe, blijf goed roeren tot de passata door de kaas opgenomen is en er een mooie egale rossige kaassaus onstaat. Ganeer tot slot met een klein beetje peterselie!