Getty Images
Dit lekkere recept voor koolvis met langoustines is geschikt voor 4 personen en kent een bereidingstijd van 35 minuten.
Ingrediënten
- 8 langoustines
- 12 venusschelpen
- 4 takjes dille
- 3 el olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes à 450 g
- 200 ml witte wijn
- 4 koolvisfilets
- zout, versgemalen peper
Bereiding
- Pel de langoustines, maar laat de staarten eraan zitten. Spoel de venusschelpen.
- Was de dille en dep ze droog.
- Schenk de olie in een ruime pan. Voeg de tomatenblokjes en witte wijn toe. Laat het vocht op een laag vuur in ca. 10 minuten inkoken.
- Leg de vis in de pan en voeg na 5 minuten de langoustines en venusschelpen toe. Dek af en laat nog 5 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de tomatensaus in de borden. Verdeel de koolvis, de venusschelpen en langoustines over de saus. Garneer met een takje dille. Serveer direct.
U kunt de langoustines vervangen door grote tijgergarnalen.