Hoofdgerecht: Koolvis met langoustines

Getty Images

Dit lekkere recept voor koolvis met langoustines is geschikt voor 4 personen en kent een bereidingstijd van 35 minuten.

Ingrediënten

  • 8 langoustines
  • 12 venusschelpen
  • 4 takjes dille
  • 3 el olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes à 450 g
  • 200 ml witte wijn
  • 4 koolvisfilets
  • zout, versgemalen peper

Bereiding

  1. Pel de langoustines, maar laat de staarten eraan zitten. Spoel de venusschelpen.
  2. Was de dille en dep ze droog.
  3. Schenk de olie in een ruime pan. Voeg de tomatenblokjes en witte wijn toe. Laat  het vocht op een laag vuur in ca. 10 minuten inkoken.
  4. Leg de vis in de pan en voeg na 5 minuten de langoustines en venusschelpen toe. Dek af en laat nog 5 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep de tomatensaus in de borden. Verdeel de koolvis, de venusschelpen en langoustines over de saus. Garneer met een takje dille. Serveer direct.
Variatietip
U kunt de langoustines vervangen door grote tijgergarnalen.
Auteur