Huevos a la flamenca

Getty Images

Een Spaans gerecht dat veel gelijkenissen heeft met het Arabische Shakshuka.

Aantal personen: 2                    Bereidingstijd: 30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ Spaanse peper
  • 2 rode paprika's
  • 2 eetlepels olie
  • paprikapoeder
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • peterselie
  • 4 eieren
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de ui, de knoflook, de Spaanse peper en de paprika's schoon. Verwijder van de peper de pitjes.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de peper in stukjes en de paprika's in blokjes.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de knoflook zacht.
  4. Voeg de peper, de paprika’s, het paprikapoeder en de tomatenblokjes toe. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
  5. Maak de saus op smaak met klein gesneden peterselie.
  6. Neem de saus van het vuur. Maak in de saus steeds een kuiltje en breek hierin een ei.
  7. Laat de eieren op laag vuur in ca. 8 minuten stollen.
  8. Geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Bewaar de tomatenblokjes in een schaal of koelkastdoosje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Je kunt de tomatenblokjes ook verwerken in deze Spaanse gehaktballetjes

Duurzaam

Dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Dit recept bevat Paprika. Dit product is deze maand (juli) niet de meest duurzame oplossing.
Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Vrij van melk

Voedingswaardentabel

Energie                                           440 kcal
Eiwit                                                20 gram
Koolhydraten                               35 gram
Waarvan suikers                           9 gram
Vet                                                   20 gram
Waarvan verzadigd vet               5 gram
Vezels                                               8 gram
Zout                                               1,1 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum