Een Spaans gerecht dat veel gelijkenissen heeft met het Arabische Shakshuka.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ Spaanse peper
- 2 rode paprika's
- 2 eetlepels olie
- paprikapoeder
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- peterselie
- 4 eieren
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Maak de ui, de knoflook, de Spaanse peper en de paprika's schoon. Verwijder van de peper de pitjes.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de peper in stukjes en de paprika's in blokjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de knoflook zacht.
- Voeg de peper, de paprika’s, het paprikapoeder en de tomatenblokjes toe. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
- Maak de saus op smaak met klein gesneden peterselie.
- Neem de saus van het vuur. Maak in de saus steeds een kuiltje en breek hierin een ei.
- Laat de eieren op laag vuur in ca. 8 minuten stollen.
- Geef er brood bij.
Ingrediënten over?
Bewaar de tomatenblokjes in een schaal of koelkastdoosje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Je kunt de tomatenblokjes ook verwerken in deze Spaanse gehaktballetjes!
Duurzaam
Dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Dit recept bevat Paprika. Dit product is deze maand (juli) niet de meest duurzame oplossing.
Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Vrij van melk
Voedingswaardentabel
Energie 440 kcal
Eiwit 20 gram
Koolhydraten 35 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Vezels 8 gram
Zout 1,1 gram
- Voedingscentrum