Rijst met een Indiase twist.
Ingrediënten
- 1/4 groentebouillontablet, met minder zout
- 1 eetlepel citroensap
- plukje saffraandraadjes
- 1 ui
- 1 vleestomaat
- 3 kardemompeultjes
- 2 eetlepels olie
- 1 kaneelstokje
- 3 kruidnagels
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 aubergines
- 150 gram kippendijfilet
- peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
1. Breng 300 ml water met het stukje bouillontablet en het citroensap tegen de kook aan en laat hierin de draadjes saffraan een paar minuten trekken.
2. Pel de ui en snijd hem klein.
3. Was de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
4. Plet de kardemompeulen met een houten lepel en haal de zaadjes eruit.
5. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de kardemomzaadjes, het kaneelstokje en de kruidnagels tot het gaat geuren.
6. Voeg de ui toe en fruit deze mee.
7. Voeg de blokjes tomaat en de rijst toe en roer tot alle rijst gemengd is met de olie.
8. Giet de bouillon erbij en kook de rijst 10-15 minuten. Kijk voor de kooktijd op de verpakking.
9. Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en snijd de aubergines in blokjes. Druppel er de rest van de olie over.
10. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
11. Bak de kiprepen in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
12. Neem de pan met rijst van het vuur en laat de rijst nog 5 minuten staan. De rijst mag wat vochtig zijn.
13. Bak de aubergineblokjes in een koekenpan in 5 minuten gaar.
14. Serveer de kip en de aubergine bij de pilau.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Voedingswaarden
- Voedingscentrum