Italiaanse groentetaart

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ Min

Ingrediënten

  • Vloeibare margarine
  • 6 (oude) bruine boterhammen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram (roerbak) groentemix
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 1 1/2 eetlepel volkorenmeel
  • 2 tomaten

Bereiding

Materialen

Springvorm met een doorsnee van 20 cm

Bereiding

  1. Bestrijk de springvorm met wat margarine.
  2. Warm de oven voor op 200 °C.
  3. Snijd de korsten van het brood. Bekleed de wanden en bodem van de vorm met het brood.
  4. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
  5. Fruit de ui en de knoflook in de olie.
  6. Voeg de groente toe en roerbak de groente 5 minuten mee.
  7. Maak de groente op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
  8. Schep het groentemengsel in de springvorm.
  9. Splits de eieren. Roer de eidooiers glad met de yoghurt en voeg de kaas, het volkorenmeel en wat Italiaanse kruiden toe.
  10. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het dooiermengsel. Schep dit op de groente.
  11. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Dek de taart af met de plakken tomaat.
  12. Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten gaar en lichtbruin.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.

Voedingswaarden

Energie 
585kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
1700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum