Geniet van dit heerlijke hoofdgerecht van kabeljauw met truffel. Gemakkelijk te bereiden binnen 40 minuten.
hoofdgerecht
bereiding 40 minuten
voor 4 personen
1 zakje court-bouillon
4 sneden gerookt spek
1 truffel
20 cl vloeibare room
10 cl groentebouillon
olijfolie
Guérandezout
2. Borstel ondertussen de truffel grondig schoon om alle aarde te verwijderen. Snijd in fijne plakjes.
3. Verhit een braadpan met antiaanbaklaag en bak er de sneden spek goudbruin in. Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Giet de groentebouillon in een kookpan en breng aan de kook. Voeg zodra de bouillon begint te koken de vloeibare room toe en laat 2 minuten sudderen. Mix met een staafmixer tot een romige en schuimende bouillon.
5. Maak een kleine 'lamel' los van elk stuk kabeljauw. Verdeel de stukken kabeljauw over vier diepe borden.
Schik er een snede gebakken spek op, bedek met plakjes truffel en eindig met een lamel vis. Bestrooi met Guérandezout en een draai van de pepermolen. Giet de romige emulsie rondom. Dien direct op.
Klik hier om terug te gaan naar de visgerechten!
bereiding 40 minuten
voor 4 personen
Ingrediënten:
4 stukken kabeljauw1 zakje court-bouillon
4 sneden gerookt spek
1 truffel
20 cl vloeibare room
10 cl groentebouillon
olijfolie
Guérandezout
Bereidingswijze:
1. Giet de inhoud van het zakje court-bouillon in een stoofpan met ruim water. Breng aan de kook. Leg de kabeljauwstukken erin en laat 10 minuten garen.2. Borstel ondertussen de truffel grondig schoon om alle aarde te verwijderen. Snijd in fijne plakjes.
3. Verhit een braadpan met antiaanbaklaag en bak er de sneden spek goudbruin in. Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Giet de groentebouillon in een kookpan en breng aan de kook. Voeg zodra de bouillon begint te koken de vloeibare room toe en laat 2 minuten sudderen. Mix met een staafmixer tot een romige en schuimende bouillon.
5. Maak een kleine 'lamel' los van elk stuk kabeljauw. Verdeel de stukken kabeljauw over vier diepe borden.
Schik er een snede gebakken spek op, bedek met plakjes truffel en eindig met een lamel vis. Bestrooi met Guérandezout en een draai van de pepermolen. Giet de romige emulsie rondom. Dien direct op.
Klik hier om terug te gaan naar de visgerechten!