Gemakkelijk te maken en nog vegetarisch ook.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
1 zoete aardappel
1 rode ui
1 kleine paksoi
2 tomaten
stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
2 eetlepels olie
1 gedroogd chilipepertje
1 groot blik of grote pot kapucijners (uitlekgewicht ca. 500 gram)
Bereiding
- Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
- Kook de blokjes aardappel in een bodempje water in ca. 6 minuten gaar.
- Maak de ui en de paksoi schoon. Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Fruit de ui met de gember in de olie glazig.
- Roerbak de paksoi kort mee en verkruimel het chilipepertje erboven.
- Smoor de stukjes tomaat mee zacht.
- Laat de kapucijners uitlekken, spoel ze af en schep ze door het groentemengsel.
- Voeg de blokjes zoete aardappel toe en warm het geheel goed door.
Ingrediënten over?
Uien: bewaar uien buiten de koelkast op een droge, donkere plek.
Duurzaam
Paksoi is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie 470 kcal
Eiwit 20 gram
Koolhydraten 60 gram
Waarvan suikers 25 gram
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Vezels 20 gram
Zout 1,3 gram
- Voedingscentrum