Kapucijners met paksoi en zoete aardappel

Getty Images

Gemakkelijk te maken en nog vegetarisch ook.

Aantal personen: 2                Bereidingstijd: 15-30 minuten  

Ingrediënten

1 zoete aardappel
1 rode ui
1 kleine paksoi
2 tomaten
stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
2 eetlepels olie
1 gedroogd chilipepertje
1 groot blik of grote pot kapucijners (uitlekgewicht ca. 500 gram)

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
  2. Kook de blokjes aardappel in een bodempje water in ca. 6 minuten gaar.
  3. Maak de ui en de paksoi schoon. Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
  4. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  5. Schil het stukje gember en rasp het.
  6. Fruit de ui met de gember in de olie glazig.
  7. Roerbak de paksoi kort mee en verkruimel het chilipepertje erboven.
  8. Smoor de stukjes tomaat mee zacht.
  9. Laat de kapucijners uitlekken, spoel ze af en schep ze door het groentemengsel.
  10. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en warm het geheel goed door.

Ingrediënten over?

Uien: bewaar uien buiten de koelkast op een droge, donkere plek.

Duurzaam

Paksoi is deze maand (maart) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                          470 kcal
Eiwit                                               20 gram
Koolhydraten                              60 gram
Waarvan suikers                        25 gram
Vet                                                  15 gram
Waarvan verzadigd vet               2 gram
Vezels                                             20 gram
Zout                                               1,3 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum