Smakelijk met doperwtjes.
Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 15 tot 30 minuten
Ingrediënten:
1 ui
1 eetlepel olie
1 eetlepel kerrie
150-200 gram zilvervliesrijst
3-4 dl groentebouillon
1 klein blik doperwten
Bereidingswijze:
1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
2. Fruit de ui in de olie glazig.
3. Voeg de kerrie toe en fruit dit mee tot de kerrie gaat geuren.
4. Doe de rijst er bij en schenk de bouillon al roerend in de pan.
5. Breng de rijst aan de kook en laat de rijst met een deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.
6. Roer de laatste minuten de uitgelekte doperwtjes door de rijst.
Voedingswaarden per persoon | |
---|---|
Recept | |
Energie | 385 kcal |
Eiwit | 9 gram |
Koolhydraten | 65 gram |
Vet | 8 gram |
Verzadigd vet | 2 gram |
Vezels | 5 gram |
Bron
- Voedingscentrum