Getty Images
Door de marineertijd trekken alle smaken goed in de kip.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 min+
Ingrediënten
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel vijfkruidenpoeder (mengsel van steranijs, sechuanpeper, venkel, kaneel en kruidnagel)
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- peper
- 2 kleine kipfilets
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram sperziebonen
- 1 ui
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 3 theelepels kerriepoeder
Bereiding
- Maak een marinade van de ketjap, het vijfkruidenpoeder, het uitgeperste teentje knoflook, 1 eetlepel olie en wat peper.
- Snijd de kipfilets in de lengte in tweeën.
- Bestrijk de stukken filet met het mengsel en laat dit in de koelkast afgedekt enkele uren intrekken.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de stukken kip in 10 minuten gaar en bruin.
- Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Fruit de ui en de kerrie in de rest van de olie en bak de gare rijst mee.
- Serveer de kip en de sperziebonen bij de rijst.
Ingrediënten over?
Kip:
Bewaar rauwe kip maximaal 2 dagen in de koelkast. Bewaar kip goed afgedekt onderin de koelkast zodat vleessappen niet op andere producten kan lekken. Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.
Voedingswaarden
Energie
640kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1100 milligram
Bron
- Voedingscentrum