Getty Images
Dit stoofgerecht kán niet mislukken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 4 sjalotjes
- 3 tomaten
- 2 kippenbouten
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 theelepel tijm
- 6 aardappelen
- 1 paksoi
Bereiding
- Pel de sjalotjes en snijd ze vieren.
- Was de tomaten en snijd ze in parten.
- Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper.
- Bak de kip in de hete margarine goudbruin.
- Voeg 200 ml water, de sjalotjes, de parten tomaat en wat tijm toe.
- Stoof de kip in 50 minuten gaar.
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen. Kook de paksoi in weinig water in 5 minuten gaar.
- Geef de aardappelen en de paksoi bij de kip.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Sjalot:
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
8 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum