Kip met aardappelen lijkt een gewoon gerecht, maar de venkel en sinaasappel geven het een bijzondere twist!
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 sinaasappel
- 2 kleine kippenbouten
- peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 aardappelen
- 2 venkelknollen
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Boen de sinaasappel schoon. Schil 1 helft en snijd deze in stukjes. Snijd de andere helft met schil in parten.
- Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi de kip met peper.
- Bak de bouten in de margarine aan beide zijden bruin.
- Bak de ui kort mee.
- Voeg de sinaasappelstukjes en parten en 100 ml water toe aan de kip en laat dit 40 minuten stoven.
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de venkel schoon en snijd de knollen in reepjes. Bewaar het venkelgroen.
- Doe de venkel bij de kip en stoof het geheel in nog 10 minuten verder gaar.
- Strooi het venkelgroen erover en geef de aardappelen erbij.
Allergie informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Sinaasappels: bewaar sinaasappels niet in de koelkast. Ze zijn op kamertemperatuur 2-3 weken houdbaar. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast bananen liggen.
Duurzaam
Venkelknol heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie 590 kcal
Eiwit 50 gram
Koolhydraten 50 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Vezels 10 gram
Zout 1 gram
- Voedingscentrum