Getty Images
De knolselderij-knoflooksoep heeft een perfecte textuur, niet te waterig, maar ook niet te dik.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ bol knoflook
- 1 knolselderij (ca. 500 gram)
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olie
- 1 kipfilet
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 100 ml halfvolle melk
- blaadjes van de knolselderij of wat bladselderij
- zwarte peper
- 6 volkoren boterhammen
Bereiding
- Maak de teentjes knoflook los, maar pel ze niet.
- Pof de knoflook in een kleine droge koekenpan met een deksel erop in 20 minuten gaar.
- Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de knolselderij toe met de kipfilet, 400 ml water en het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook.
- Kook de knolselderij in 20 minuten gaar.
- Neem de kipfilet uit de pan.
- Druk de gare knoflook uit de velletjes en roer ze door de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Breng de soep weer aan de kook en verdun hem met wat melk.
- Snijd de kipfilet in blokjes en roer ze door de soep.
- Was de blaadjes selderij, knip ze klein en strooi ze over de soep. Maal er wat zwarte peper over.
- Serveer er brood bij.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van bouillon het etiket.
Ingrediënten over?
Stuk knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
20 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1700 milligram
Bron
- Voedingscentrum