Getty Images
Oosterse flensjes met kokos, sinaasappellikeur en lychees.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 min
Ingrediënten
- 250 g lychees, gepeld en gehalveerd
- 2 eetlepels sinaasappellikeur
- 100 g rijstebloem
- 50 g witte basterdsuiker
- 100 ml romige kokosmelk
- 150 ml melk
- 50 g gemalen kokos
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Bereiding
1. Meng de lychees in een kom met de likeur. Laat ze in de koelkast koud worden.
2. Meng in een kom de rijstebloem, suiker, eieren, kokosmelk, melk en de gemalen kokos tot een glad beslag.
3. Vet een koekenpan in met wat olie en verhit hem. Schep er een juslepel beslag in en laat dit over de bodem uitvloeien.
4. Bak het flensje tot de bovenkant droog is, keer het en bak ook de andere kant goudbruin.
5. Laat het flensje op een bord glijden. Bak zo nog 5 flensjes.
6. Vouw de flensjes in vieren en leg ze op twee borden. Neem de lychees uit de koel kast en schep ze ernaast.
Bron
- Okokorecepten