2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht
Getty Images
Deze week een heerlijke maaltijd uit het menu van de week. Vandaag een lekker couscousrecept met kikkererwten en koolraap.
Ingrediënten
- 1 kleine koolraap
- 2 eetlepels rozijnen
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 120 gram volkoren couscous
- 3 bosuitjes
- 2-3 theelepels ras el hanout
- 1 theelepel komijnzaad
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 150 gram)
Bereiding
- Snijd de koolraap in dunne plakken en schil ze. Snijd de plakken in kleine blokjes.
- Kook de koolraap in weinig water in ca. 10 minuten net gaar.
- Was de rozijnen.
- Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Meng de rozijnen met de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Roer met een vork los en laat afgedekt 5 minuten wellen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Fruit de bosuitjes met de ras el hanout en het komijnzaad in de margarine zacht.
- Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken en spoel ze onder de kraan af.
- Warm de kikkererwten mee met de bosui.
- Meng de koolraap en de kikkererwten met bosui door de couscous en maak eventueel op smaak met wat ras el hanout.
Extra informatie
Allergie info: Lees het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.
Ingrediënten over?
Bosuitjes: Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik bosui in een pasta met notenragout.
Bron: Voedingscentrum