Door de simpele jus net wat smeuïger.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 dunne ribkarbonades
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 8 sprieten bieslook
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel olie
- 1-2 koolrabi's
- 1 bakje tuinkers
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi de karbonades met wat peper. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 10 - 12 minuten gaar en bruin.
- Was het bieslook en knip de sprieten klein.
- Maak een dressing van het bieslook met azijn, de mosterd, 1 eetlepel water en de olie.
- Was de koolrabi en snijd de steelaanzet en lelijke plekken weg.
- Rasp de koolrabi grof of snijd hem in dunne reepjes.
- Was de tuinkers en knip het kruid uit het bakje.
- Meng de tuinkers en de dressing met de koolrabi.
- Neem de karbonades uit de pan. Giet 75 ml water in de pan en roer het aanbaksel los. Breng de jus aan de kook.
- Geef de koolrabisalade met het vlees, aardappelen en wat jus.
Allergie informatie
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Tuinkers kan maximaal 7 dagen in de koelkast worden bewaard.
Duurzaam
Koolrabi heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven,
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie 525 kcal
Eiwit 35 gram
Koolhydraten 45 gram
Waarvan suikers 1 gram
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Vezels 8 gram
Zout 0,3 gram
- Voedingscentrum