Getty Images
Een heerlijk vegetarisch recept met frisse granaatappelpitten en bulgur. Leuke bijkomst, het heeft een hele lage klimaatbelasting!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30 uur
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 groot blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 480 gram)
- 1 limoen
- 1 groentebouillontablet met minder zout
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels ras el hanout
- 1 theelepel kurkuma
- cayennepeper
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 300 gram volkoren bulgur
- handje verse munt
- 150 ml halfvolle yoghurt
- 150 gram granaatappelpitten (vers of diepvries)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verwijder de bladeren van de bloemkool en was de bloemkool. Snijd een klein stukje van de steel af.
- Kook de hele bloemkool in een pan met weinig water afgedekt 5 minuten.
- Spoel de kikkererwten af.
- Pers de limoen uit.
- Pureer de kikkererwten met de verkruimelde bouillontablet, de specerijen, het limoensap en de olie. Voeg ca. 150 ml water toe tot sausdikte.
- Dep de bloemkool droog.
- Draai de bloemkool ondersteboven en giet 2/3 van de saus erin, schud dit zodat het mengsel zich goed verdeeld. Draai de bloemkool weer om en besmeer met een kwastje de bloemkool met rest van het mengsel.
- Rooster de bloemkool in een ovenschaal met bakpapier voor 25-30 minuten in het midden van de oven.
- Kook de bulgur volgens gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
- Was de munt en snijd het fijn.
- Meng de munt met de yoghurt.
- Schep de bulgur in een schaal en leg de bloemkool hierop. Garneer met de yoghurtdressing, granaatappelpitjes en eventueel extra verse munt.
Voedingswaarden
Porties
4
Energie
575kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
85 gram
Suiker
9 gram
Vezels
25 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum