Getty Images
Met een extra lekkere smaak door de toegevoegde kruiden.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ citroen
- 1-2 venkelknollen
- 1 kleine ui
- 150 gram tempé
- peper, paprikapoeder
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 5 zwarte olijven zonder pit
- rozemarijn
- 150 ml halfvolle melk
- nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak een dressing van de olijfolie, wat geraspte citroenschil en citroensap.
- Maak de venkel schoon en bewaar het venkelgroen voor garnering.
- Snijd of schaaf de venkel heel fijn. Meng de dressing door de venkel en strooi het venkelgroen erover. Zet de salade even apart.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd de tempé in blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
- Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de blokjes tempé aan alle kanten bruin.
- Fruit de ui en de uitgeperste knoflook kort mee.
- Bak de tomatenpuree even mee.
- Voeg 100 ml water, de olijven en wat rozemarijn toe en breng dit aan de kook. Stoof het gerecht nog 10 minuten.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree. Serveer de tempé en venkel erbij.
Ingrediënten over?
Tempe:
Bewaar tempé goed verpakt onderin de koelkast nog maximaal 2 dagen. In de diepvries is het 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
520kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum