Getty Images
Zelfgebakken kwarkbrood met boter en zelfgemaakte jam. Dat is een heerlijk ontbijtje.
Dit heb je nodig:
- 100 g rozijnen
- 500 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 2 eieren
- 125 g roomboter, op kamertemperatuur
- 250 g volle kwark
- 1 zakje vanillesuiker
- ¼ tl zout
- cakeblik
- bakpapier
Zo ga je te werk:
- Doe de rozijnen in een kommetje en giet er wat kokend water over. Laat ze zo een kwartier weken.
- Doe alle overige ingrediënten in een beslagkom en meng alles goed met de deeghaken van jouw mixer.
- Laat het deeg een kwartier rusten.
- Giet de rozijnen af, meng ze door het deeg en kneed het geheel nog even goed door.
- Bekleed het cakeblik met bakpapier.
- Vouw het deeg enkele malen dubbel en leg het met de naad naar beneden in het blik.
- Dek het af met een theedoek en laat het nog even een kwartiertje staan.
- Bestrijk het aan de bovenkant eventueel met een beetje melk.
- Bak het brood daarna in een voorverwarmde oven op ongeveer 150 graden in een uur goudbruin en gaar. Serveer met (zelfgemaakte) jam en roomboter.
Bron
- Landleven