Getty Images
Snel en makkelijk klaar: deze kruidige gehaktballetjes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 takjes peterselie
- 150 gram lamsgehakt
- peper
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ui
- 3 vleestomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- mespunt tijm
- 2 courgettes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Maak het gehakt aan met peper, een half uitgeperst teentje knoflook en de peterselie.
- Vorm er kleine balletjes van en zet ze afgedekt 15 minuten in de koelkast.
- Pel de ui snijd hem klein.
- Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees klein.
- Bak de gehaktballetjes in de olie bruin.
- Voeg de ui toe en pers de rest van de knoflook er boven uit. Bak dit kort mee.
- Voeg de stukjes tomaat, de tijm, peper en 100 ml water toe en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
- Maak de courgettes schoon en snijd ze in plakken. Stoof de courgettes in de margarine in 5 minuten gaar.
- Serveer de courgette en de aardappelen bij de gehaktballetjes.
Variaties
Vervang het lamsgehakt door rundergehakt.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
9 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum