Zin in Italiaans? Probeer dit heerlijke recept van lasagne met gorgonzola en aubergines.
hoofdgerecht bereiding 1 uur
voor 4 personen
Ingrediënten:
2 aubergines
4 el olijfolie
2 el boter
2 el bloem
250 ml melk
150 g gorgonzola, verkruimeld
1-2 el citroensap
1 gesnipperde ui
2 gesnipperd tenen knoflook
2 el crème fraîche
1 theelepel verse tijm
12-15 lasagnebladen
tijm, voor de garnering
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C)
2. Prik met een vork enkele gaatjes in de aubergines en wrijf ze in met 2 theelepels olijfolie. Bak ze gedurende 45 minuten in de oven, tot ze zacht zijn.
3. Laat de boter in een pan smelten en roer de bloem er doorheen. Voeg geleidelijk al roerend de melk toe. Breng aan de kook en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de gorgonzola toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Haal de pan van het vuur.
4. Snijd de aubergines doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Hak dit in grove stukken. Verwarm wat olijfolie en fruit de ui, knoflook en de auberginestukken. Haal de pan van het vuur en roer de crème fraîche er doorheen. Breng op smaak met zout, peper en tijm.
6. Kook de lasagnebladen tot ze al dente zijn. Laat ze uitlekken en snijd ze doormidden.
7. Stapel de lasagnebladen, de auberginemix en de saus op de borden en herhaal dit tot de ingrediënten op zijn.
Klik hier om terug te gaan naar de vegetarische gerechten!