Getty Images
Kies vegagehakt voor een lekkere vegetarische variant.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
20 minuten + 25 minuten oventijd
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 1 courgette
- 1 pak volkoren lasagnevellen
- 1 pot tomatensaus, bio en zonder suiker
- 400 gram biologisch rundergehakt
- 1 bol mozzarella, in plakken
- 300 gram spinazie
- handjevol basilicum
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken en de paprika in blokjes.
- Rul het gehakt in een koekenpan en zet opzij.
- Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan, fruit de ui en knoflook kort en voeg de paprika toe.
- Voeg na een paar minuten de spinazie toe en verwarm tot de spinazie geslonken is.
- Voeg hieraan de basilicum en de tomatensaus toe.
- Vet een ovenschaal licht in met olijfolie en verdeel de lasagnevellen over de bodem.
- Bedek met een laag courgette en wat van de tomatensaus.
- Leg hierop weer een laag lasagnevellen en een laagje gehakt en weer tomaten-paprikasaus.
- Herhaal tot de saus op is en bedek met mozzarella.
- Bak ongeveer 20 minuten in de oven.