Getty Images
Heerlijke linzen-tomatensoep staat er op het menu voor de woensdagavond. Geschikt voor 2 personen en het bereiden duurt 30 minuten. Lekker met knoflookbroodjes.
Ingrediënten
- 150-200 gram linzen
- 4 plakjes rauwe ham
- 2 bruine pistoletjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- Mespunt tijm
- 250 gram groente roerbakmix
- 1 blikje maïskorrels
- 6 dl tomaten-groentesap
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in ruim water in 20-40 minuten gaar.
- Warm de grill voor.
- Leg de plakjes rauwe ham op de bakplaat en bak ze onder de grill knapperig.
- Snijd de pistoletjes doormidden.
- Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit en roer er ½ eetlepel olie en wat tijm door.
- Bestrijk hiermee de snijvlakken van de pistoletjes.
- Rooster de halve pistoletjes onder de grill bruin.
- Bak de groentemix in de rest van de olie in een soeppan enkele minuten. Voeg de mais, de uitgelekte linzen en het tomatengroentesap toe en breng dit aan de kook.
- Laat de soep een paar minuten zacht koken.
- Maak de soep op smaak met wat peper.
- Leg op ieder portie een plakje ham en geef er de broodjes bij.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 645 kcal | |
Eiwit | 35 gram | |
Koolhydraten | 80 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 3 gram | |
Vezels | 25 gram |
Bron
- Voedingscentrum