Getty Images
Je dagelijkse portie groente in een warme kop soep.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 250 gram aardappelen of een rest gare aardappelen
- 1 kleine koolrabi
- 2 teentjes knoflook
- 1 kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram soepgroente of een rest groente
- ¼ kippenbouillontablet met minder zout
- 1 eetlepel pijnboompitten
- half bosje basilicum
- 75 gram kerstomaatjes
- ½ klein volkoren stokbrood
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
- Pel de knoflook en snijd 1 teentje klein.
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een soeppan en bak hierin de reepjes kip bruin. Bak de aardappel, koolrabi en knoflook zacht mee.
- Voeg de soepgroente en 400 ml water met het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de soep in 10 minuten gaar.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Was de basilicum.
- Maal de pijnboompitten met de basilicum, het andere teentje knoflook, 1 eetlepel water en de rest van de olie met de staafmixer tot een grove basilicumpasta.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Laat de tomaatjes de laatste minuten in de soep meekoken.
- Roer aan tafel wat basilicumpasta door de soep en geef er stokbrood bij
Extra informatie
Lees het etiket voor het gebruik van bouillontabletten.
Ingrediënten over?
Restje groente en aardappel:
Laat restjes snel afkoelen. Bewaar ze afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast.
Voorverpakte gesneden groente:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
505kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
700 milligram
Bron
- Voedingscentrum