Deze maaltijdsalade kun je eigenlijk het gehele jaar door eten.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 400 gram (kriel)aardappelen
- 2 eieren
- 40 gram walnoten
- 10 sprieten bieslook
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel (noten)olie
- hand rucola
Menusuggestie
Je kunt heerlijk variëren met dit gerecht. Door bijvoorbeeld radijs toe te voegen, krijgt de salade weer een nieuwe smaakbeleving.
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze door midden.
- Was de aardappelen en snijd de (te) grote in stukken.
- Kook de aardappelen met de sperziebonen in 10 minuten net gaar.
- Kook de eieren. Hard of zacht naar keuze.
- Hak de walnoten grof.
- Was het bieslook en knip deze klein.
- Klop een dressing van de azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng deze met de bieslook.
- Meng de dressing door de nog warme aardappelen en sperziebonen en laat dit afkoelen.
- Was de rucola.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Meng alles door elkaar.
Ingrediënten over?
Gebruik rucola niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum op de verpakking is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking in de koelkast nog maximaal 2-4 dagen. Gebruik rucola in dit lekkere belegde broodje.
Duurzaam
Sperzieboon is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
Voedingswaardentabel
Energie 465 kcal
Eiwit 15 gram
Koolhydraten 40 gram
Waarvan suikers 3 gram
Vet 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Vezels 9 gram
Zout 0,3 gram
- Voedingscentrum