Getty Images
OerHollands lekker
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
- 250 gram aardappelen
- stuk koolraap (ca. 200 gram)
- 1 kleine winterwortel
- 1 prei
- 2 vleestomaten
- 1 eetlepel olie
- 1 laurierblad
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 2½ (oude) volkoren boterhammen
- 200 gram mager rundergehakt
- gehaktkruiden zonder zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de koolraap in blokjes, de wortel in plakken, de prei in ringen en de tomaten in stukjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de prei.
- Voeg de rest van de groente en de blokjes aardappel toe met 150 ml water, het laurierblad en de Provençaalse kruiden. Kook dit 5 minuten.
- Scheur de halve boterham in stukjes en week het in een lepel water.
- Maak het gehakt aan met het geweekte brood en kruiden. Vorm er kleine balletjes van.
- Schep de gehaktballetjes door de soep en kook het geheel in nog 10 minuten gaar.
- Rooster de rest van het brood licht, snijd het in repen en geef het bij de soep.
Ingrediënten over?
Koolraap: verpak een stuk koolraap in plasticfolie.
Duurzaam
Koolraap is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie 510 kcal
Eiwit 30 gram
Koolhydraten 50 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Vezels 10 gram
Zout 0,9 gram
Bron
- Voedingscentrum