Maandag: Kapucijnerschotel

Lekkere bonenbende!

Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 15 minuten

Ingrediënten:

250 gram sperziebonen
2 uien
2 tomaten
1 eetlepel olie
1 groot blik of grote pot kapucijners
5 eetlepels piccalilly


Bereidingswijze:

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
  2. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 3 minuten bijtgaar.
  3. Maak de uien en de tomaten schoon.
  4. Snijd de uien in snippers en de tomaten in blokjes.
  5. Fruit de uien in de olie zacht.
  6. Laat de kapucijners uitlekken.
  7. Doe de kapucijners, de sperzieboontjes, de stukjes tomaat en de piccalilly bij de uien en warm alles goed door.

Menusuggestie
Lekker met savooiekool bestrooid met gehakte pinda's en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig:
400 gram savooiekool 
25 gram pinda's 
6 opscheplepels zilvervliesrijst 

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 330 kcal 690 kcal
  1386 kj 2877 kj
Eiwit 25 gram 35 gram
Koolhydraten 20 gram 70 gram
Vet 15 gram 25 gram
Verzadigd vet 5 gram 7 gram
Vezels 2 gram 9 gram

Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in je mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in je mailbox.
Missing media-item.

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum