Maandag: Wraptortilla met krab

Zomerse, snelle wrap

Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 0-15 minuten

Ingrediënten:

1 kleine courgette
1 vleestomaat
1 gegrilde paprika (pot)
½ appel
100 gram surimi (krabsticks)
1 eetlepel vloeibare margarine
½ theelepel tijm
3 eetlepels zure room
1 theelepel honing
6 sprieten bieslook
4 volkoren tortilla wraps


Bereidingswijze:

  1. Maak de courgette schoon, halveer hem in de lengte en snijd de helften in smalle plakken.
  2. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Snijd de paprika in reepjes.
  4. Snijd de appel in blokjes en de krabsticks in stukjes.
  5. Verwarm de margarine en stoof hierin de courgette met de tomaat en paprika in enkele minuten gaar.
  6. Voeg de appelblokjes en de stukjes krab toe en warm dit goed door.
  7. Maak het mengsel op smaak met peper, een beetje zout, de tijm, de zure room en honing.
  8. Knip de gewassen bieslook er over.
  9. Verwarm de wraptortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing.
  10. Schep wat van het mengsel er op en rol ze op.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 575 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 75 gram
Vet 20 gram
Verzadigd vet 6 gram
Vezels 6 gram

Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in je mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in je mailbox.
Missing media-item.

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum